- 500 gram lammekød skåret i terninger på 2 cm
Marinade af: 4 spsk. olivenolie, saften af 1 citron, 1 lille løg revet, salt og peber, 2 tsk. timian.
Tomatsauce af: 3 store modne tomater eller 1 dåse flåede tomater, 1 spsk. tomatpure, 1 spsk. olivenolie, 1 fed knust hvidløg, 1 laurbærblad, salt og peber, lidt vand, ca. 6 dl Yayla Yoghurt, 3 - 4 fed hvidløg knust, 1 - 2 spsk. smør, 1 spsk. paprika, tyrkiske fladbrød (eller 6 skiver franskbrød).
Fremgangsmåde:
1: Skær kødet ud i små terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland ingredienserne til marinaden og mariner kødet så længe som muligt, gerne natten over.
2: Tomatsauce - Tomaterne blendes, og tilsættes lidt vand, tomatpure, hvidløg, olivenolie, laurbærblad samt salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 15 minutter.
- 1 stor agurk, 1 tsk. salt, 4 dl Yayla Yoghurt, 1/2 dl creme fraiche, 3 fed hvidløg, 1 1/2 tsk. citronsaft, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. tørret mynte.
Fremgangsmåde: tilberedningstid, ca. 30 minutter + 2 timer i køleskab.
1: Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.
2: Bland Yayla Yoghurt og creme fraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. to timer eller til blandingen er halvtyk. Skrab yoghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.
3: Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte. Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til. Velbekomme!
Yayla Fetaost er en skøn ost der kan bruges i mange sammenhænge. Nedenfor nævnes nogle af de utallige muligheder der er i Yayla Fetaosten.
1) Bland smuldret Yayla Fetaost med hakkede oliven og hakket bredbladet persille og drys blandingen over pastaretter og salater.
2) Kom Yayla Fetaosttern i god olivenolie sammen med hvidløgsfed og hakket frisk chili. Lad det trække et døgn i køleskab. Tag osten op og smuldr den over en god oksebøf.
3) Mos Yayla Fetaost i en morter eller blender. Tilsæt lidt olivenolie, citronsaft og peber - og brug blandingen som dressing til en salat med fennikel og cherrytomater.
4) Lav en Fetapesto ved at komme 75 g Yayla Fetaost i en blender eller foodprocessor sammen med 50 g pinjekerner, blade fra en bøtte frisk basilikum, 1 fed presset hvidløg, en anelse salt og peber samt 1 dl god olivenolie. Mix det til en jævn masse. Vend pestoen i friskkogt pasta.
5) Smuldr Yayla Fetaost på din pizza. Del en portion pizzadej i mindre stykker og pres dejen ud til minipizzaer. Drys med smuldret Yayla Feta, lidt reven mozzarella og skiver af stenfrie sorte oliven. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt, peber og lidt oregano. Bag dem ved 225 grader i ca. 15 min. - til de er gyldne.
Ingredienser:
1 pakke makaroni
1 grøn peber
1 rød peber
1 tomat
250 g Yayla Fetaost
2 spiseske olivenolie
1 hvidløg
4-5 valnødder
Salt og peber
Fremgangsmåde
Lad makaronien koge i 15 minutter i en gryde med vand. Hæld herefter vandet ud af gryden i vasken. Mens makaronien koger, kan den røde og grønne peber samt tomaten skæres i skiver og steges. Tag en anden tallerken og bland valnødderne (knust) og hvidløget i olivenolie. Steg herefter Yayla Fetaosten i meget lidt fedt, indtil osten er blevet blød. Hæld olien fra osten ud. Læg tomat- og peberskiverne ovenpå makaronien, hvorefter Yayla osten kommes på og hvidløgsvalnødsovsen hældes over. Velbekomme!
Ingredienser
1 pakke butterdej
200 g Yayla Fetaost
1 pakke cherrytomater
1 blad mynte
1 æggeblomme
Salt
1 spiseske vand
Fremgangsmåde
Åben butterdejen 4-5mm og skær den i små stykker, hvorefter de lægges i ovnen. Bland vand og æggeblomme og smør en spiseske på hver butterdejstykke. Læg Yayla Fetaosten i skiver ovenpå butterfejstykkerne. Skær tomaterne midtover og læg dem ovenpå. Hæld lidt salt på og lad det stå i ovnen i 12 minutter i 200 grader. Herefter kan der kommes mynteblade på og serveres til spisning. Velbekomme.
Ingredienser
350 g friske kartofler
2 tomater
12 grønne oliven med paprika
175 g Yayla Fetaost og Lidt basilikum
Til sovsen:
10 grønne oliven 1/2 spiseske sennep
1 spiseske eddike
4 spiseske olivenolie
Lidt basilikum
Salt
Fremgangsmåde
Lad kartoflerne koge uskrællede i en gryde med vand og lidt salt, til de er bløde. Hæld herefter vandet ud, og skræl kartoflerne. Steg Yayla Fetaosten på en pande med olivenolie. Skær tomaterne, kartoflerne, Yayla Fetaosten og olivenerne og læg dem i en salatskål. Sovsen: Tag kernerne ud af olivenerne og mas dem og læg det i en lille skål og tilføj senneppen. Hæld eddiken og olivenolien oveni og kom lidt salt og peber på. Hæld nu sovsen ovenpå salaten. Bland salaten lidt og server den på en ny tallerken med lidt basilikum oveni. Velbekomme
Ingredienser
12 små tomater
150 g Yayla Fetaost
2 friske løg
3-4 grene persille
10 sorte oliven
2 spiseske olivenolie
Salt og hvidpeber
Fremgangsmåde
Skær toppene af tomaterne så de ligner låg, og tag indholdet ud med en teske.
For at de kan stå pænt på serveringstallerkenen skal bunden også skæres lidt til.
Hæld lidt salt i tomaterne og vend dem om så vandet kan komme ud og vent
i 5 minutter. Skræl løgene og skær dem i skiver. Tag lidt af persillen fra til pynt,
og skær resten i småstykker. Tag kernerne ud af olivenerne og skær dem i skiver
Tag fetaosten over i en tallerken og mas den. Kom herefter løg, persille,
oliven, olivenolie og hvidpeber oveni og bland det godt. Blandingen kommes
nu i tomaterne og pyntes med persillebladene og kan herefter serveres. Velbekomme!
5-6 personer
Ingredienser;
200g vinblade, 300g. hakket okseæød
2 dl, ris. 1 stk, løg. 1 bundt persille,
2 dåser tomatpuré, 2 dl olivenolie,
3 stk, citroner, salt peber.
Tilberedning:
Læg kødet i en skål. Hak løg og persille og rør det så i kødet.
Kom 1 dåse tomatpuré i, og halvdelen af olivenolien.
Vask risene grundigt inden du putter dem i skålen.
Bland det hele sammen med hænderne. læg lidt af kødblandingen ovenpå
vinbladene, rul dem og læg dem i en gryde. bland 1 dåse tomatpuré
Med resten af olien og hæld det over. hæld derefter kogende vand
på til det lige dækker. lad det simre i
1/2time. Rullerne anrettes på et fad, dryppes med olie og pyntes med
citronsliver.
5-6 personer
ingredienser:
8 spsk. smør eller margarine,
2 kopper bulgur,
3 kopper vand, tern bouillon,
1 tsk, salt.
tilberedning_
smør/margarine smeltes i en gryde, hvorefter bulguren tilsættes og røres
i 2-3min. Efter tilsmæltning af bouillon, salt og vand skruer man ned for
Varmen og lader bulguren trække i svag varme. når bulguren her fået en
Let gylden farve skal gryden flyttes fra varmen og nedkøles.
Før nedkølingsprocessen er det en god ide at lægge 1-2 servietter ovenpå
Bulguren før man sætter grydelåget på igen. Bulguren vil være klar til
servering efter 20 min.
2-4 personer
ingredienser:
3 kopper kikærter
1 tsk. salt
3 dl. citronsaft
3-4 stk. finhakket persille
1 stk, finhallet løg
1 stk, chilipulver
1 dl, olivenolie
tilberedning:
kog kikærterne i 1dl, vand i ca. 60 min. kør kikærterne igennem en
Kødhakker og pålæg de øvrige ingredienser. smag til med krydderier
og olie- f.eks, hvidløg, paprika, oliven, muskat, pynt evt. med paprika.
Tyrkisk brød er godt som tilbehør.
2-4 personer,
ingredienser: 1 løg, 2 ½ dl, røde linser
150 g, hakket oksekød
1 ds, flåede tomater
5 spsk, tomatpuré
10 dl, vand
olivenolie
salt, peber og basilikum
tilberedning:
Løgene svitses let i gryden med olivenolie. Kødet tilsættes og brunes.
Flåede tomater, tomatpuré, linser, vand, basilikum, salt og peber tilsættes
og det hele koger i 20 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 15
Minutter inden servering. Serveres med tyrkisk brød/flutes og forårsløg.
Rør Okka druesirup tahini sammen i en skål. På kort tid
vil du fremtrylle en dessertsauce, der kan serveres som
tilbehør tilbrød, kager eller is.
Yoghurt med honning
Hvis du ønsker en smagfuld og sund frokost, der kan gøres
klar på 2 minutter, anbefaler vi en skål yayla yoghurt med
2-3 spiseskeer flydende honning. Du kan i bazar vælge
mellem en honning med eller uden voks.
Spændende snacks
Bazar tilbyder en række saltede og søde snack. hvis man
savner nogle søde snacks, kan man prøve MP hvide eller
farvede søde snacks, der består af ristede kikærter belagt
med sukker. hvis det skal være saltede snacks, kan man
prøve de store salteded eller saucebelagte jordnødder.
Et serveringsalternativ med drinks vil være de
populæreSTI ristede og saltede majs.
Helva -mellemøstens marcipan
Helva er hvad, der svarer til marcipan i mellemøsten.
Det bliver fremstillet af tahini og anvendes i en række desserter.
Det er også særdeles velsmagende som pålæg på et stykke franskbrød
(evt. med smør).
Ülker
Ülker er en af verdens førende konfekturegiganter.
Produkterne bliver markedsført i over 100 lande verden over. 4 ülker
produkter indgår i bazar . Sprøde sesamstænger, DIDO chokobars samt
2 varianter BISKREM kiks med chokofyld.
2 kop bulgur
1,5 kop kogt vand
2 stk. tomat (i små skiver)
½ -1agurk (små skiver)
Bredblad persille (hakket)
Forårsløg (små skiver)
½ løg (hakket)
0,5 dl oliven olie
2 spise ske Salca
Krydderi:
Kilic - Sort peber
Kilic - chili
Kilic - pirri pirri
Tsk. salt
Pynt:
Evt. mynte, oliven, krøllesalat m.m
Bulgur er afskallede hvedekorn, der dampes, før de knækkes og tørres. I Mellemøsten spiser man ofte bulgur. Kogt bulgur bruges i salat, suppe og sammenkogte retter.